Outlook Anywhere Auto Discover Failing - Autodiscover settings weren't obtained when the Autodiscove

Discussion in 'Exchange Server Questions' started by Krobar, Sep 16, 2010.

  1. Krobar

    Krobar

    Guest
    I am trying to get autodiscover to work on a Server2008R2/Exchange 2010 config but it fails fairly late on with an XML type error as shown below. Does anyone know what might be wrong?

    Thanks,

    Rob

    ExRCA is attempting to send an Autodiscover POST request to potential Autodiscover URLs.

    Autodiscover settings weren't obtained when the Autodiscover POST request was sent.

    Test Steps

    Attempting to Retrieve XML AutoDiscover Response from url https://hostedexchsvr1.domain.co.uk/Autodiscover/Autodiscover.xml for user User@adomain.com

    Failed to obtain AutoDiscover XML response.

    Additional Details

    The Autodiscover XML response received by ExRCA was invalid. Exception: Exception details:

    Message: There is an error in XML document (1, 2).

    Type: System.InvalidOperationException

    Stack trace:

    at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events)

    at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream)

    at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.AutoDiscover.AutoDiscoverGetXMLBase`2.Discover()

    Exception details:

    Message: There is an error in XML document (1, 2).

    Type: System.InvalidOperationException

    Stack trace:

    at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(XmlReader xmlReader, String encodingStyle, XmlDeserializationEvents events)

    at System.Xml.Serialization.XmlSerializer.Deserialize(Stream stream)

    at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.AutoDiscover.AutoDiscoverGetXMLBase`2.Discover()
     
  2. ibenna [MVP]

    ibenna [MVP]

    Guest
    Do you have the autodiscover record registered on the Exchange DNS?

    Outlook AnyWhere will ALWAYS use AUTODISCOVER.domain.co.uk to connect and you mentioned it is HOSTEDEXCHSVR1. Make sure you have created your DNS host record for the name AUTODISCOVER and have pointed it to your CAS server.

    Are you able to use a browser to connect to the URL from an external source?

    Thank you, Ibrahim Benna MCSA+Messaging, MCSE+Messaging, MCT, MVP " Did you backup your Information Store Today?!"
     
  3. James-Luo

    James-Luo

    Guest
    Please check the authentication settings on the /AutoDiscover virtual directory as below, incorrect settings will cause the symptom:

    · Anonymous Authentication: Enable

    · ASP .NET Impersonation: Disabled

    · Basic Authentication: Enabled

    · Digest Authentication: Disabled

    · Forms Authentication: Disabled

    · Windows Authentication: Enabled

    James Luo

    TechNet Subscriber Support (http://technet.microsoft.com/en-us/subscriptions/ms788697.aspx)

    If you have any feedback on our support, please contact tngfb@microsoft.com
     
  4. James-Luo

    James-Luo

    Guest
  5. Krobar

    Krobar

    Guest
    Thank you James :)

    Basuc Auth was disabled and Forms Auth was enabled. I have changed the permissions to as above and it now works perfectly.

    Thanks again,

    Rob
     

Share This Page