1. Here's a thread that needs an answer: could not update calendar

Entourage not displaying all email

Discussion in 'Exchange Server Questions' started by Q0w, Apr 19, 2009.

  1. Q0w

    Q0w

    Guest
    I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have

    an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The

    mac users have been noticing that some email messages (from different

    sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the

    messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just

    have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the

    body of the email.

    Now I've tried sending one particular email to another clients exchange

    server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.

    I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,

    created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't

    appear.

    To me this seems like something is not right on the exchange 2007

    server............but what.

    Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.

    Chris

     
  2. Q0w

    Q0w

    Guest
    Forgot to add that the emails appear in apple mail v3.5 fine.

    "CL" wrote:


    > I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have
    > an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The
    > mac users have been noticing that some email messages (from different
    > sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the
    > messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just
    > have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the
    > body of the email.

    > Now I've tried sending one particular email to another clients exchange
    > server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.
    > I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,
    > created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't
    > appear.

    > To me this seems like something is not right on the exchange 2007
    > server............but what.
    > Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.

    > Chris


     
  3. Q0w

    Q0w

    Guest
    the following will fix the problem

    Issue

    Using Entourage for Mac (2004 or 2008) while connecting to an Exchange 2007

    mailbox on a Windows 2008 Server, user cannot download any e-mail message

    which has a plus sign in it's subject line, like 'Test + Mail'.

    Cause

    Entourage's request to download this e-mail message goes thru IIS 7 on

    Windows 2008 Server, which is configured (by default) to deny 'double escape

    sequences' in any HTTP request and thus it rejects the request with a

    '404.11' error.

    Resolution

    As Entourage talks to 'Exchange' virtual directory (for mailbox access)

    under 'Default Website' on IIS, thus you can use the following procedure to

    allow the use of 'double escape sequence' only at that level to address this

    issue. This will minimize the risk you will be taking to enable the usage of

    double escape sequence. Enabling the use of 'double escape sequence' does

    carry some risk, please go thru the links below under 'More Info' section to

    get yourself educated on the issue & involved risks before you work on the

    steps below.

    Quick & Easy Way

    You will need to run this command on all of your Exchange 2007 CAS and

    Mailbox Servers as IIS is installed on them by default.

    Bring up a Windows 'Command Prompt', type the following command and hit

    'Enter' on keyboard, that's it, you are done!

    %windir%\system32\inetsrv\appcmd set config "http://localhost/Exchange"

    -section:system.webServer/security/requestfiltering -allowDoubleEscaping:true

    /commit:apphost

    You will see the following response after running the above command in the

    same window.

    Applied configuration changes to section

    "system.webServer/security/requestFiltering" for

    "MACHINE/WEBROOT/APPHOST/Default Web Site/Exchange" at configuration commit

    path "MACHINE/WEBROOT/APPHOST"

    After running this command, you don't need to restart any services on

    server, just run the command and ask your Entourage users to see if the issue

    has been resolved for them, at the most you can ask them to re-launch

    Entourage.

    "CL" wrote:


    > Forgot to add that the emails appear in apple mail v3.5 fine.

    > "CL" wrote:
    >
    > > I have some mac users on our network that are using Entourage 2008, we have
    > > an Exchange 2007 server with rollup 7 installed running on server 2008. The
    > > mac users have been noticing that some email messages (from different
    > > sources) are not being displayed in entourage but if you look in OWA the
    > > messages are there. Nothing unusual about the messages most of them just
    > > have a PDF attached with a line of text in the subject and nothing in the
    > > body of the email.
    > > Now I've tried sending one particular email to another clients exchange
    > > server and I receive that email fine on a macbook running entourage 2008.
    > > I've also tried emptying the cache, creating a new profile on the mac,
    > > created the entourage account on a new macbook and still the email doesn't
    > > appear.
    > > To me this seems like something is not right on the exchange 2007
    > > server............but what.
    > > Please if someone has any ideas of where to start I'd be grateful.
    > > Chris


     

Share This Page